Θέση

Το διαμέρισμα, ο όρμος της Γαρίτσας και ο Ανεμόμυλος

 

Το Garitsa Bay Apartment βρίσκεται στην μια άκρη του γραφικού όρμου της Γαρίτσας , απέναντι από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Δίπλα στο διαμέρισμα είναι ο Ανεμόμυλος , ένας από τους λίγους σωζόμενους ανεμόμυλους της Κέρκυρας. Κτίστηκε γύρω στον 17 αιώνα και σήμερα χρησιμοποιείται για εκθέσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Πολύ κοντά υπάρχουν μικρές παραλίες για μπάνιο, το πάρκο της Γαρίτσας και πολλά καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες. 

Ο όρμος της Γαρίτσας

Αξιοθέατα και δραστηριότητες

Η βίλα του Mon Repos

Οι κήποι και η Βίλα του Mon Repos

 

Σε απόσταση περίπου 300 μ. Βρίσκονται οι όμορφοι κήποι και η Βίλα του Mon Repos.

Κτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Βρετανό λόρδο Frederic Adam ως θερινή κατοικία και χρησιμοποιήθηκε από τότε ως θέρετρο από τους Βρετανούς κυβερνήτες, την Ελληνική βασιλική οικογένεια και άλλους. Την επισκέφθηκε και η αυτοκράτειρα Ελισσάβετ της Αυστρίας (Sissy)  και πολλοί ακόμα ευγενείς.

Μπορείτε να περπατήσετε στους κήπους και να χαλαρώσετε κάτω από την πυκνή πρασινάδα, να επισκεφθείτε την Βίλα (σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο) ή να κολυμπήσετε στην γραφική παραλία του Mon Repos.

 

Απέναντι από τους κήπους του Mon Repos σώζονται τα αρχαία ερείπια της Παλαιόπολης (6ος αιώνας π.χ.), ο τύμβος του Μενεκράτη, τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος και τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Ιοβιανού (5ος αιώνας μ.χ)

Οι κήποι του Mon Repos

Κοντινές παραλίες

 

Σε απόσταση 50 μ. είναι η  προβλήτα του Ανεμόμυλου όπου υπάρχει δυνατότητα για μπάνιο και σε απόσταση 100 μ. είναι η μικρή παραλία της Γαρίτσας.

Αν περπατήσετε μέχρι το Mon Repos, μετά από περίπου 800 μ.  μέσα από τους κήπους θα συναντήσετε την γραφική παραλία του Mon Repos  όπου τα δένδρα φτάνουν μέχρι το νερό!

Η προβλήτα του Ανεμόμυλου

Η παραλία του Mon Repos

H παραλία της Γαρίτσας

Εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες

 

Στην περιοχή γύρω από το διαμέρισμα υπάρχει πλήθος από εστιατόρια, γραφικές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφέ και μπαρ, όπου μπορείτε να γευτείτε τοπική κουζίνα και ψάρι ή να χαλαρώσετε με ένα καφέ ή ποτό.

Θα βρείτε επίσης mini markets (ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ) όπου μπορείτε να αγοράσετε τα αναγκαία καθημερινά πράγματα.

Το Κανόνι, η Βλαχέραινα και το Ποντικονήσι

 

Αμέσως μετά το διαμέρισμα αρχίζει ο λόφος του Κανονιού. Σε απόσταση περίπου 2 χλμ στο τέλος του Κανονιού υπάρχουν τα δύο πασίγνωστα νησάκια : Το μοναστήρι της Βλαχέραινας και το Ποντικονήσι.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την Βλαχέραινα με την ιστορική εκκλησία (17ος αιώνας), περπατώντας από την μικρή προβλήτα.

Από εκεί μπορείτε να δείτε το διάσημο Ποντικονήσι με τα μεγάλα δένδρα και το μοναστήρι (18ος αιώνας). Το νησί είναι φυσικό μνημείο και είναι επισκέψιμο υπό προυποθέσεις.

Βλαχέραινα και Ποντικονήσι

Η παλιά πόλη (Καμπιέλο) και το φρούριο

 

Σε απόσταση περίπου 1.5 χλμ ευρίσκεται η ιστορική παλαιά πόλη της Κέρκυρας , το Καμπιέλο, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από το πάρκο της Γαρίτσας και κατά μήκος της προκυμαίας, ή να πάρετε το λεωφορείο (υπάρχει στάση ακριβώς έξω από το διαμέρισμα).

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι πασίγνωστη και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά καντούνια, να επισκεφθείτε τα μουσεία, τα μνημεία, τις εκκλησίες και τα δύο φρούρια.

Η βόλτα στην αγορά είναι πολύ ενδιαφέρουσα ενώ στη συνέχεια  μπορείτε να ξεκουραστείτε με έναν καφέ ή ένα ποτό σε ένα από τα άφθονα καφέ ή να απολαύσετε ένα γεύμα στα εστιατόρια, τα μεζεδοπωλεία και τις τοπικές ταβέρνες.

Το φρούριο

Καντούνια στην παλιά πόλη

105 Alkiviadou Dari str.

49100 Corfu

Call us now to book:

00306972825521